Toimitusehdot

Täydelliset Superkuvan verkkokaupan sopimus-, tilaus-, toimitus- ja takuuehdot. Voimassa 1.4.2020 alkaen.

Seuraavia ehtoja sovelletaan Superkuvan verkkokaupan ja sen asiakkaiden välillä tapahtuvassa kaupassa. Ehdoissa noudatetaan Suomen lakia sekä Suomen Suoramarkkinointiliitto ry:n (SSML) Reilun Pelin Sääntöjä, Sähköisen Kaupankäynnin Sääntöjä sekä yleisiä tietosuojaehtoja.

Superkuvan verkkokauppa myy tuotteitaan sekä tarvikkeitaan täysi-ikäiselle yksityishenkilöille eli kuluttajille, yritysasiakkaille eli yrityksille sekä organisaatioille.

Superkuvan verkkokauppa myy tuotteitaan myös alle 18-vuotiaille tai muutoin vajaavaltaisille kuluttajille sillä ehdolla, että kyseisen henkilön holhooja antaa myöntymyksensä kaupankäyntiin Superkuvan verkkokaupassa.

 


Ehdot lyhyesti:

1. Superkuvan tuotteet ja hinnat ovat nähtävillä Superkuvan verkkosivuilla www.superkuva.fi.

2. Superkuvan verkkokaupassa myytävät tuotteet sisältävät arvonlisäveron ja kierrätysmaksun. Superkuva ilmoittaa aina toimituskulujen ja tuotteiden hinnat euroissa (€).

3. Superkuvan verkkokaupan ja asiakkaiden välisessä kaupanteossa ovat käytettävissä seuraavat maksutavat: verkkomaksuissa Nordea, Osuuspankki, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Handelsbanken, Oma Säästöpankki, Danske Bank, POP-pankki ja S-pankki. Luottokorttimaksuissa Visa, Visa Electron, Maestro ja Mastercard. MobilePay puhelinsovellus. Avarda-lasku ja Avarda-tili.

4. Toimitustapoina toimivat Postin toimitustavat: Nouto postista, Posti SmartPost ja Matkahuolto lähelläpaketti. Ulkomaille toimitettaessa tulee asiakkaan olla yhteydessä asiakaspalveluun: myynti@superkuva.fi.

5. Palveluntarjoajalla on milloin tahansa oikeus tehdä muutoksia Palveluun.

6. Verkkokaupallamme on oikeus muuttaa näitä sopimusehtoja yksipuolisesti. Käyttäjä hyväksyy ehtojen muutokset aina palvelua käyttäessään. Voimassaolevia sopimusehtoja sovelletaan aina senhetkiseen kauppaan, eikä Superkuvalla ole oikeutta muuttaa näitä sopimusehtoja tilauksen tekemisen jälkeen.

7. Myyntikelpoisella, käyttämättömällä tuotteella on kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus.

8. Palautusoikeus koskee ainoastaan käyttämättömiä tuotteita. Palautusehdot ovat tarkemmin esiteltyinä näissä ehdoissa.


1. Takuuehdot

1. Yleisesti tuotteilla on yhden (1) vuoden takuu. Kaikissa tuotteissa sovelletaan niiden valmistajan lupaamaa, kyseisen tuotteen takuuaikaa. Valmistajan myöntämä takuuaika ilmoitetaan kyseisen tuotteen tuotetiedoissa.

1.2 Takuu hoidetaan yleisesti valtuutetun takuuhuollon tai Superkuvan kautta. Tällöin takuuhuolto tai Superkuva huoltaa/huollattaa takuunalaisen tuotteen ja lähettää korjatun tuotteen takaisin asiakkaalle. Mahdolliset kuljetuksessa särkyneet tuotteet vaihdetaan korvauksetta uuteen samanlaiseen tuotteeseen. Ellei Superkuvalla ole tarjota täsmälleen samanlaista tuotetta on myös vaihto toiseen, samanhintaiseen tuotteeseen/tuotteisiin mahdollinen. Takuun ulkopuolelle jäävät korjaukset tai vaihdot veloitetaan aina asiakkaalta.

1.3 Takuuaika alkaa aina ostopäivästä. Tuotteen takuuvaihto tai -korjaaminen ei pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa. Tähän poikkeuksena takuuliikkeen mahdollinen korjaustakuu. 
  
1.4 Takuun edellytyksenä on tuotteen tai tarvikkeen käyttäminen valmistajan suositusten ja ohjeiden mukaisesti. Superkuva vapautuu takuuvastuusta, jos saatamme todennäköiseksi sen, että tuotteen huonontuminen tai rikkoutuminen johtuu tavaran vääränlaisesta käytöstä, tapaturmasta tai muista ostajan puolella tapahtuvista seikoista. Tällöin tuotteen mahdollisen korjauksen hoitaa kuluttaja eikä Superkuva ole vastuussa korjauksesta aiheutuvista kuluista.

1.5 Kuluttajan tulee noudattaa laitteiden käyttö- ja asennusohjeita, takuu korvaa vain materiaalivirheet ja normaalikäytössä syntyneet viat.

1.6 Näytöissä jokaisella valmistajalla on omat säännöksensä, jotka määrittävät milloin tuote on viallinen ja kuuluu näin takuun piiriin. Tämä koskee mm. näytöissä joskus esiintyvää pikselivikoja.

1.7 Takuu ei korvaa tuotteen virittämisestä, ylikellottamisesta, ohjelmista, viruksista, sähkökatkoista, ukkosvaurioista, puhdistamisen laiminlyömisestä tai väärin säilyttämisestä koituvia vahinkoja. Takuu ei myöskään kata tuotteen ohjeiden laiminlyömisestä, väärinkäytöstä, asennusvirheestä tai fyysistä rikkoutumisesta johtuvia vaurioita. Lisäksi takuu evätään tuotteelta, mikäli tuotteen kanssa on käytetty muita kuin valmistajan hyväksymiä komponentteja, sovelluksia tai muita lisäosia.

1.8 Tuotteen virittämiseksi katsotaan mm. tuotteen suorituskykyä tai ominaisuuksia nostavien lisäosien/laitteiden käyttö, jotka eivät ole kyseisen tuotteen valmistajan hyväksymiä.

1.9 Tuotetta tulee käyttää ainoastaan maadoitetussa pistorasiassa. Superkuva suosittelee tuotteiden kanssa käytettäväksi myös ukkossuojaa sekä puhelin- että sähkörasioissa. Itse tuotteen avaaminen evää aina takuun.

1.10 Kuluttajansuojalain mukaisesti ostajan on ilmoitettava virheestä takuunantajalle kohtuullisessa ajassa siitä kun ostaja havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita se. Asiakkaan tulee aina tehdä ilmoitus Superkuvalle ennen tuotteen lähettämistä. Ilmoitus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen myynti@superkuva.fi tai vaihtoehtoisesti puhelimitse numeroon 020 7530 268. Ensisijaisesti Superkuvalla on oikeus korjauttaa tuote. Toissijaisina toimenpiteinä voidaan tuote vaihtaa uuteen tai purkaa kauppa.

1.11 Tuotekuvissa esiintyvät tuotteet saattavat poiketa tarjotusta tuotteesta tai saattavat sisältää erilaisen kokoonpanon. Tällaiset seikat eivät käy normaalista reklamaatiosta. Superkuva voi vedota erehdykseen, mikäli asiakas on ostanut tuotteen tutustumatta sen tuoteselosteisiin.

1.12 Mikäli valmistaja lupaa tuotteelle "elinikäisen takuun", tarkoittaa tämä kyseisen tuotteen keskimääräistä eliniän aikaista takuuta. Tuotteen keskimääräinen elinikä arvioidaan tuotekohtaisesti, esim. monitorin kohdalla se on 3-5 vuotta monitorista riippuen.

 


2. Palautusehdot

2.1 Superkuvassa noudatetaan kuluttajansuojalain mukaista, 14 päivän palautusoikeutta. Palautusoikeus lasketaan alkavaksi tuotteen saapumispäivästä kuluttajalle.

2.2 Palautusoikeus ei koske mm. hygieniatuotteita, korva- tai nappikuulokkeita, muste- tai värikasettia / patruunaa tai sen kaltaisia tuotteita, jotka ovat sinetöityjä. Tuotteen pakkaus katsotaan sinetöidyksi pakkaukseksi mikäli tuotteen pakettia/suojaa ei saa auki vahingoittumattomana. Tällaisia tuotteita ovat mm. muistikortit, muistitikut tai muut pienlaitteet joiden muovipäällys on prässätty, lämpösaumattu tai muuten paketoitu kertakäyttöiseksi. Palautusoikeus ei myöskään koske käyttöön otettuja kuvauskoptereita.

2.3 Asiakkaan tulee aina ensin ilmoittaa palautuksesta Superkuvalle. Tieto palautuksesta voidaan ilmoittaa joko sähköpostitse osoitteeseen myynti@superkuva.fi tai puhelimitse numeroon 020 7530 268. 

2.4 Palautus on lähetettävä meille asiakaspalvelustamme saamanne ohjeistuksen mukaisesti. Tarkemmat palautusohjeet saatte asiakaspalvelustamme peruuttamisilmoituksen tekemisen jälkeen. Emme vastaa palautuksesta aiheutuvista kustannuksista.

2.5 Tuotteen palautusoikeus on aina tuotekohtainen, eikä esimerkiksi toisen tuotteen toimituksen myöhästyminen pidennä kyseisen tuotteen palautusaikaa.

2.6 Palautuksessa tuotteiden tulee aina olla:

a) täysin uutta vastaavassa kunnossa. Vioittuneella tuotteella ei ole palautusoikeutta.

b) alkuperäisessä pakkauksessaan hyvin pakattuina ilman turhia merkintöjä. Tarkemmat ohjeet pakkaamiselle kohdassa 2.8.

2.7 Superkuva ei lunasta palautuksia, joita ei ole tehty annettujen ohjeiden mukaisesti tai joista ei ole ilmoitettu Superkuvaan toimitusehtojen mukaisesti.

 

2.8 Palautuksissa Superkuvan tuotteiden tulee aina olla:

a) pehmustettuna hyvin. Käytä tuotteen mukana saapuneita pakkausmateriaaleja ja pakkaa tuote samoin kuin se oli pakattu saapuessa.

b) pakkaa tuote tarvittaessa antistaattisesti. Tämä koskee ainoastaan herkkiä komponentteja. Tuotteen tuotetiedot kertovat tuleeko ko. tuote pakata antistaattisesti vai ei.

2.9 Superkuvalla on oikeus olla vastaanottamatta tuotteen palautusta mikäli ostaja on jättänyt täysin noudattamatta näitä pakkausehtoja. Tällainen noudattamatta jättäminen on esimerkiksi kovalevyn lähettäminen pakkaamattomana, tai kameran lähettäminen pelkässä omassa tuotepakkauksessaan ilman erillistä pakettia.

2.10 Superkuvalla on oikeus evätä palautusoikeus asiakkaalta mikäli tuotetta on kustomoitu tai muutoin muuteltu sen alkuperäisistä, ostohetkellä olleista ominaisuuksista.

2.11 Mikäli palautettu tuote on puutteellisesti pakattu tai se ei muuten noudata kyseisiä palautusehtoja, Superkuva lähettää tuotteen takaisin asiakkaan kustannuksella.

2.12 Kuljetusyhtiön aiheuttama särkyminen on aina myyjän eli Superkuvan vastuulla.

 


3. Tilaaminen

3.1 Asiakas sitoutuu aina tilauksen tehdessään kulloinkin voimassa oleviin sopimus- tilaus- toimitus ja takuuehtoihin. Sopimusehdot tulee aina hyväksyä järjestelmässä ennen tilauksen tekemistä. Kyseisiä asiakkaan hyväksymiä ehtoja noudatetaan osapuolten välillä aina kaupan loppuunvientiin saakka eikä Superkuvalla ole oikeutta muuttaa näitä ehtoja kyseisellä ajalla.

3.2 Tehdessään tilauksen, ostaja sitoutuu ehtojen noudattamisen lisäksi ilmoittamaan seuraavat tiedot:

Nimensä
Postiosoitteensa
Sähköpostiosoitteensa
Puhelinnumeronsa tai mahdolliset puhelinnumerot, joista hänet tavoittaa.
Mikäli kuluttaja on alle 18-vuotias tai muutoin vajaavaltainen henkilö, on hänen ilmoitettava holhoojansa myöntyminen kaupantekoon Superkuvalle.
Asiakkaan on annettava myös henkilötunnuksensa käyttäessään Avarda-tili ja Avarda-laskupalveluita johtuen luottotietojen tarkistamisesta.

3.3 Yrityksen ostaessa tuotteita Superkuvasta, on kyseisen yrityksen ilmoitettava seuraavat tiedot:

Yrityksen nimi
Superkuvan ja yrityksen välisestä kaupanteosta vastaavan yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Yrityksen toimitusosoite.

3.4 Superkuva kerää ostajan ja yrityksen tiedot asiakasrekisteriinsä.

Superkuva sitoutuu olemaan luovuttamatta tietoja eteenpäin ulkopuolisille, poikkeuksena tälle mikäli asiakas on toiminut lain tai hyvän tavan vastaisesti. Tässä tapauksessa Superkuvalla on oikeus luovuttaa asiakkaan tietoja viranomaiskäyttöön, jos viranomaiset velvoittavat Superkuvan luovuttamaan kyseisen henkilön tietoja.

3.5 Myös Superkuvan asiakkailla on velvollisuus olemaan paljastamatta muiden asiakkaiden tietoja. Tämä koskee esimerkiksi tilanetta missä asiakas on saanut vahingossa väärän lähetyksen, joka voi sisältää toisen asiakkaamme tietoja. 

3.6 Superkuvan ja ostajan välinen yhteydenpito tapahtuu sähköpostitse tai puhelimitse.

3.7 Asiakkaan vahvistaman tilauksen jälkeen Superkuva lähettää asiakkaalle automaattisesti sähköpostilla tilausvahvistuksen.

3.8 Kauppasopimus astuu voimaan välittömästi tilauksen vahvistuksen jälkeen. Kuluttajalla on oikeus sähköpostitse tai puhelimitse ennen tilauksen toimitusta peruuttaa koko tilaus tai osia tilauksesta. Jos tilaus on ehditty jo käsitellä ja luovuttaa varastoltamme, on asiakas velvollinen vastaamaan palautuksesta aiheutuvista kuluista. Superkuva käsittelee peruutuspyyntöjä asiakaspalvelun aukioloaikana arkisin klo 8-16.

3.9 Maahantuontirajoituksista, viranomaisrajoituksista tai huonosta saatavuudesta johtuen Superkuvan vastuu rajoittuu aina vain kaupan purkamiseen ja etukäteen maksettujen rahojen palauttamiseen. Superkuvalla on myös oikeus purkaa kauppa omasta aloitteestaan, johtuen esimerkiksi ylläolevista seikoista, jotka vaikeuttavat kaupan toteutumista.

3.10 Superkuva varaa oikeuden tuotteiden myynnistä isommissa erissä. Syynä tähän voi olla mm. kyseisen tuotteen huono saatavuus.

3.11 Asiakkaan tulee palauttaa tuote 14 päivän kuluessa tuotteen saapumisesta asiakkaalle, mikäli asiakas ei hyväksy tuotteen sisältöä.

3.12 Superkuva myy tuotteensa aina sellaisena kun ne ovat. Tuotteiden tuoteselosteet ovat nähtävissä Superkuvan verkkosivuilla tai valmistajan sivustolla.

3.13 Superkuva varaa oikeuden valikoida asiakkaansa. 

3.14 Superkuva voi selvissä tuote- tai hintavirhetapauksissa vedota erehdykseen. Tällainen voi olla virhe, jonka olemassaolon asiakkaan olisi tullut ymmärtää, esimerkiksi jos 500 euron videokameraa myydään erehdyksen vuoksi 50 eurolla.

3.15 Superkuva ei ole vastuussa valmistajien sivuilla olevista tiedoista.

 


4. Hinnat

4.1 Superkuvan tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät kuljetusta. Tuotteiden sekä toimituskulujen hinnat ilmoitetaan aina euroissa (€).

4.2 Superkuvan sivuston ostoskori kertoo kyseisen, tilatun tuotteen tarkat toimituskulut toimitustavan valinnan jälkeen.

4.3 Tuotteen hinnan noustessa tilauksen jättämisen jälkeen Superkuva myy tuotteensa asiakkaalle tilaushetkellä olleeseen hintaan.

4.4 Tuotetietovirheen takia tehtävä palautus on asiakkaalta maksuton, ehtona tälle on asiakkaan velvollisuus ilmoittaa virheestä kohtuullisessa ajassa virheen havaitsemisesta.

 


5. Maksaminen

5.1 Superkuvan verkkokaupan ja asiakkaiden välisessä kaupanteossa ovat käytettävissä seuraavat maksutavat: verkkomaksuissa Nordea, Osuuspankki, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Handelsbanken, Oma Säästöpankki, Danske Bank, POP-pankki ja S-pankki. Luottokorttimaksuissa Visa, Visa Electron, Maestro ja Mastercard. MobilePay puhelinsovellus. Avarda-lasku ja Avarda-tili.

5.2 Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Avarda/TF Bank AB yhteistyössä suomalaisten pankkien ja maksukorttipalvelun kanssa. Avarda näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

5.3 Avarda Lasku - Luoton enimmäismäärä määräytyy asiakaskohtaisesti ollen kuitenkin enintään 6000 €. Avarda laskulla maksaessasi asiointisi on turvallista ja helppoa. Sinun ei koskaan tarvitse antaa maksukorttitietojasi ja saat aina tilaamasi tuotteet, ennen kuin sinun tarvitsee maksaa niistä. Lasku toimitetaan sähköpostitse.

- Saat tilaamasi tuotteet, ennen kuin maksat
- Kulutonta ja korotonta maksuaikaa 30 vuorokautta
- Sinun ei koskaan tarvitse antaa maksukorttitietojasi
- Sinulla on kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän peruuttamisoikeus*
- Voit halutessasi maksaa laskun myös osissa

*ei koske kaikkia tuotteita, kuten esimerkiksi lentolippuja, mittatilaustuotteita ja tietyksi ajankohdaksi sovittuja vapaa-ajan palveluja.

Maksuehdot
Avarda lasku tarjoaa sinulle 30 päivän maksunlykkäyksen päivästä, jolloin ostamasi tuotteet lähetetään sinulle. Kaupan veloittama laskutusmaksu on 0 €. Laskun eräpäivä ilmenee laskusta. Maksun myöhästyessä muistutusmaksu on 5,00 €. Jos erääntynyttä laskua ei maksumuistutuksesta huolimatta makseta, saatava voidaan siirtää perintätoimistolle perittäväksi, jolloin perintäkuluja voi syntyä.

Luottokelpoisuuden tarkistaminen
Avarda lasku -maksutapa tarkistaa ostohetkellä tilaajan luottokelpoisuuden. Tämä edellyttää joissain tapauksissa luottotietojen tarkistamista.

Luottoehdot ja vakiomuotoiset kuluttajaluottotiedot.

5.4 Avarda Tili - Valitessasi joustavan erämaksun päätät itse, missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi (alkaen 1/36 jäljellä olevasta summasta, kuitenkin vähintään 8,00 EUR /kk).

- Jopa 36 kuukautta maksuaikaa
- Ei tilinavausmaksua
- Saat tilaamasi tuotteet, ennen kuin maksat
- Sinun ei koskaan tarvitse antaa maksukorttitietojasi
- Maksa osissa omaan tahtiisi
- Voit milloin tahansa maksaa loppusumman pois yhdellä kertaa
- Lasku lähetetään kuukauden 17. päivä ja eräpäivä on seuraavan kuukauden 3. päivä

Voit jakaa ostoksesi pienempiin osiin pidemmälle maksuajalle. Saat kuukausittain tilinhoitoilmoituksen, jossa on kerrottu vaadittu vähimmäiserä. Voit milloin tahansa maksaa myös suurempia suorituksia tai koko avoinna olevan saldon kerralla pois ilman lisäkuluja.

Ostohetken yhteydessä tehdään luottopäätös, jonka yhteydessä voidaan tarkistaa osoite- ja luottotietosi. Luoton myöntäjänä toimii Avarda. Jos hakemustasi ei hyväksytä, voit valita toisen maksuvaihtoehdon. 

Kampanjaehtoja, kuten luoton perustamismaksua, korotonta ja kulutonta maksuaikaa tai muuta kampanjaan liittyvää erityistä ehtoa sovelletaan, kun Luotonsaaja on oston yhteydessä valinnut maksaa kampanjaehtojen mukaisesti. Kampanjaehtoja sovelletaan ainoastaan kyseessä olevaan ostoon. Tarkemmat kampanjaehdot esitetään ostoksen teon yhteydessä.

Myöhästyneestä maksusta veloitetaan muistutusmaksu 5€.

Luottoehdot ja vakiomuotoiset kuluttajaluottotiedot.


6. Toimitusehdot

6.1 Superkuva toimittaa tilatut tuotteet 1-4 arkipäivän toimitusajalla, mikäli tuote on suoraan varastossamme. Mikäli tuote ei kuitenkaan ole varastossa, on toimitusaika yleisesti 3-10 arkipäivää. Kehoitamme kuitenkin tällaisissa tuotteissa olemaan yhteydessä Superkuvan asiakaspalveluun tarkan toimitusajan varmistamiseksi. Superkuva pyrkii toiminnallaan tekemään kaikkensa, että toimitus tapahtuisi asiakkaalle mahdollisimman nopeasti.

6.2 Mikäli toimituskulujen hinta on muuttunut tilaushetken jälkeen, toimitetaan kyseinen tuote aina tilaushetkellä sovittuun hintaan.

6.3 Mikäli tuote myöhästyy maahantuonti- tai viranomaisrajoitusten toimesta tai muista Superkuvasta riippumattomista seikoista, Superkuvan vastuu rajoittuu vain kyseisen kaupan purkamiseen ja etukäteen maksettujen rahojen palautukseen. Tämä koskee verkkokauppamme kaikkia tuotteita. Superkuvalla on myös oikeus purkaa kauppa omasta aloitteestaan, johtuen esimerkiksi yllä olevista seikoista, jotka vaikeuttavat kaupan toteutumista.

 

7. Reklamaatio

7.1 Pyrimme aina sovittelemaan reklamaatiot molempien osapuolien eduski. Asiakkaan on esitettävä todistus ostosta, esim. kuitti.

7.2 Jos lähetys vaurioituu kuljetuksessa, on vastaanottajan tehtävä siitä reklamaatio kuljettajalle välittömästi. Jos tuotteessa on kuljetusvauriosta johtuvaa vikaa, on tästä ilmoitettava välittömästi asiakaspalveluumme.

7.3 Asiakkaalla on oikeus viedä erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi, jos tilanteeseen ei löydy sovitteluratkaisua.Lähetä kysymykset ja palautteet osoitteeseen: myynti@superkuva.fi