Toimitusehdot

Täydelliset Superkuvan verkkokaupan sopimus-, tilaus-, toimitus- ja takuuehdot. Voimassa 13.06.2014 alkaen.

Seuraavia ehtoja sovelletaan Superkuvan verkkokaupan ja sen asiakkaiden välillä tapahtuvassa kaupassa. Ehdoissa noudatetaan suomenlakia sekä Suomen Suoramarkkinointiliitto ry:n (SSML) Reilun Pelin Sääntöjä sekä Sähköisen Kaupankäynnin Sääntöjä.

Superkuvan verkkokauppa myy tuotteitaan sekä tarvikkeitaan täysi-ikäiselle yksityishenkilöille eli kuluttajille, yritysasiakkaille eli yrityksille sekä organisaatioille.

Superkuvan verkkokauppa myy tuotteitaan myös alle 18- vuotiaille tai muutoin vajaavaltaisille kuluttajille, sillä ehdolla, että kyseisen henkilön holhooja antaa myöntymyksensä kaupan käyntiin Superkuvan verkkokaupassa.

Superkuvan verkkokauppa toimittaa tuotteitaan Suomeen, Ruotsiin, Viroon ja muihin EU-maihin sekä Venäjälle.

Ehdot lyhyesti:

1. Superkuvan tuotteet, hinnat sekä tarvikkeet löytyvät Superkuvan verkkosivuilta: www.superkuva.fi

2. Superkuvan verkkokaupassa myytävät tuotteet sisältävät arvonlisäveron ja kierrätysmaksun. Superkuva ilmoittaa aina toimituskulut että tuotteen hinnan euroissa (€).

3. Superkuvan verkkokaupan ja asiakkaiden välisessä kaupanteossa käytetään seuraavia maksutapoja; Verkkomaksuissa Nordea, Osuuspankki, Säästöpankki / Aktia / Nooa, Sampo pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, Tapiola ja S-pankki. Luottokortti maksuissa verkkokauppamme käyttää Luottokunnan maksupalvelua jossa käyvät Visa, Visa Electron ja Mastercard.

4. Toimitustapoina toimivat Postin toimitustavat: Postipaketti sekä SmartPost. Ulkomaille toimitettaessa tulee asiakkaan olla yhteydessä asiakaspalveluun; myynti@superkuva.fi

5. Palvelun tarjoajalla on milloin tahansa oikeus tehdä muutoksia Palveluun.

6. Verkkokaupallamme on oikeus muuttaa näitä sopimusehtoja yksipuolisesti. Käyttäjä hyväksyy ehtojen muutokset aina palvelua käyttäessään. Voimassaolevia sopimusehtoja sovelletaan aina sen hetkiseen kauppaan eikä Superkuvalla ole oikeutta muuttaa näitä sopimusehtoja tilauksen tekemisen jälkeen.

7. Myyntikelpoisella, käyttämättömällä tuotteella on kuluttajansuojan mukainen 14 päivän palautusoikeus. Palautus on ilmainen, mutta emme hyvitä alkuperäisiä toimituskuluja. 

8. Palautusoikeus koskee ainoastaan käyttämättömiä tuotteita, palautusehdot ovat tarkemmin esiteltyinä näissä ehdoissa.1. Takuuehdot

1. Yleisesti tuotteilla on yhden (1) vuoden takuu. Kaikissa tuotteissa sovelletaan niiden valmistajan lupaamaa, kyseisen tuotteen takuuaikaa. Valmistajan lupaama takuuaika ilmoitetaan kyseisen tuotteen tuotetiedoissa.

1.2 Takuu hoidetaan yleisesti valtuutetun takuuhuollon tai Superkuvan kautta. Tällöin takuuhuolto tai Superkuva huollattaa takuunalaisen tuotteen ja lähettää korjatun tuotteen takaisin asiakkaalle. Mahdolliset kuljetuksessa särkyneet tuotteet vaihdetaan korvauksetta uuteen samanlaiseen tuotteeseen. Ellei Superkuvalla ole tarjota täsmälleen samanlaista tuotetta on myös vaihto toiseen, samanhintaiseen tuotteeseen/tuotteisiin mahdollinen. 
Takuun ulkopuolelle jäävät korjaukset vaihdot veloitetaan aina asiakkaalta.

1.3 Takuuaika alkaa aina ostopäivästä. Tuotteen takuuvaihto tai -korjaaminen ei pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa. Tähän poikkeuksena takuuliikkeen mahdollinen korjaustakuu. 
  
1.4 Takuun edellytyksenä on tuotteen tai tarvikkeen käyttäminen valmistajan suositusten ja ohjeiden mukaisesti. Superkuva vapautuu takuuvastuusta, jos saatamme todennäköiseksi sen, että tuotteen huonontuminen tai rikkoutuminen johtuu tavaran vääränlaisesta käytöstä, tapaturmasta tai muista ostajan puolella tapahtuvista seikoista. Tällöin tuotteen mahdollisen korjauksen hoitaa kuluttaja eikä Superkuva ole vastuussa korjauksesta aiheutuvista kuluista.

1.5 Kuluttajan tulee noudattaa laitteiden käyttö- ja asennusohjeita, takuu korvaa vain materiaalivirheet ja normaalikäytössä syntyneet viat.

1.6 Näytöissä jokaisella valmistajalla on omat säännöksensä, jotka määrittävät milloin tuote on viallinen ja kuuluu näin takuun piiriin. Tämä koskee mm. näytöissä joskus esiintyvää pikselivikoja.

1.7 Takuu ei korvaa tuotteen virittämisestä, ylikellottamisesta, ohjelmien, virusten, sähkökatkojen, ukkosvaurioiden, puhdistamisen laiminlyömisestä tai väärin säilyttämisestä koituvia vahinkoja. Takuu ei myöskään kata tuotteen ohjeiden laiminlyömisestä, väärinkäytöstä, asennusvirheestä tai fyysistä rikkoutumisesta johtuvia vaurioita. Lisäksi takuu evätään tuotteelta, mikäli tuotteen kanssa on käytetty muita kuin valmistajan hyväksymiä komponentteja, sovelluksia tai muita lisäosia.

1.8 Tuotteen virittämiseksi katsotaan mm. tuotteen suorituskykyä tai ominaisuuksia nostavien lisäosien / laitteiden käyttö, jotka eivät ole kyseisen tuotteen valmistajan hyväksymiä.

1.9 Tuotetta tulee käyttää ainoastaan maadoitetussa pistorasiassa. Superkuva suosittelee tuotteiden kanssa käytettäväksi myös ukkossuojaa sekä puhelin- että sähkörasioissa. Itse tuotteen avaaminen evää aina takuun.

1.10 Kuluttajasuojalain mukaisesti ostajan on ilmoitettava virheestä takuunantajalle kohtuullisessa ajassa siitä kun ostaja havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita se. Asiakkaan tulee aina tehdä palautusilmoitus Superkuvalle ennen tuotteen lähettämistä. Ilmoitus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen myynti@superkuva.fi tai vaihtoehtoisesti puhelimitse numeroon 020 7530 268 (Kiinteän verkon liittymästä 8,28 snt/puh + 5,90 snt/min) (Matkaviestinverkon liittymästä 8,28 snt/puh + 17,04 snt/min). Palautusehdot löydät kokonaisuudessaan kohdasta; 2. Palautusehdot

1.11 Tuotekuvissa esiintyvät tuotteet saattavat poiketa tarjotusta tuotteesta, tai saattavat sisältää erilaisen kokoonpanon. Tällaiset seikat eivät käy normaalista reklamaatiosta. Superkuva voi vedota erehdykseen mikäli asiakas on ostanut tuotteen ilman tutustumista sen tuoteselosteisiin.

1.12 Mikäli valmistaja lupaa tuotteelle "elinikäisen takuun" tarkoittaa tämä kyseisen tuotteen keskimääräistä eliniän aikaista takuuta. Tuotteen keskimääräinen elinikä arvioidaan tuotekohtaisesti, esim. Monitorin kohdalla se on käytännössä 3-5 vuotta monitorista riippuen.

2. Palautusehdot

2.1 Superkuvassa noudatetaan kuluttajasuojalain mukaista, 14 päivän palautusoikeutta. Palautusoikeus alkaa tuotteen saapumispäivästä kuluttajalle.

2.2 Palautusoikeus ei koske mm. hygieniatuotteita, korva- tai nappikuulokkeita, muste- tai värikasettia / patruunaa tai sen kaltaisia tuotteita, jotka ovat sinetöityjä. Tuotteen pakkaus katsotaan sinetöidyksi pakkaukseksi mikäli tuotteen pakettia / suojaa ei saa auki vahingoittumattomana. Tällaisia tuotteita ovat mm. muistikortit, muistitikut tai muut pienlaitteet joiden muovipäällys on prässätty, lämpösaumattu tai muuten paketoitu kertakäyttöiseksi.

2.3 Asiakkaan tulee aina ensin ilmoittaa palautuksesta Superkuvalle. Tieto palautuksesta voidaan ilmoittaa joko sähköpostitse osoitteeseen myynti@superkuva.fi tai vaihtoehtoisesti puhelimitse numeroon 020 7530 268 (Kiinteän verkon liittymästä 8,28 snt/puh + 5,90 snt/min) (Matkaviestinverkon liittymästä 8,28 snt/puh + 17,04 snt/min). 

2.4 Palautus tulee tehdä Postin asiakaspalautuksena. Superkuva palauttaa mahdolliset etukäteen maksetut varat asiakkaalle välittömästi tuotteen saavuttua Superkuvalle. 

2.5 Tuotteen palautusoikeus on aina tuotekohtainen, eikä esimerkiksi toisen tuotteen toimituksen myöhästyminen pidennä kyseisen tuotteen palautusaikaa.

2.6 Palautuksessa tuotteiden tulee aina olla:

a) Täysin uuttavastaavassa kunnossa, vioittuneella tuotteella ei ole palautusoikeutta.

b) Alkuperäisessä pakkauksessaan, hyvin pakattuina ilman turhia merkintöjä. Tarkemmat ohjeet pakkaamiselle kohdassa 2.8.

c) Mukana tulee olla kopio ostokuitista sekä saateviesti palautuksen syystä.

2.7 Superkuva ei lunasta, luottopakettilähetyksiä tai muita lähetyksiä Matkahuollon tai muun toimittajan välillä, joka ei toimita pakettia perille yritykseemme. Poikkeuksena tälle Itella Oy.

2.8 Palautuksissa Superkuvan tuotteiden tulee aina olla:

a) Pehmustettuna hyvin. Käytä tuotteen mukana saapuneita pakkausmateriaaleja ja pakkaa tuote samoin kuin se oli pakattu saapuessa.

b) Pakkaa tuote tarvittaessa antistaattisesti. Tämä koskee ainoastaan herkkiä komponentteja, tuotteen tuotetiedot kertovat tuleeko ko. tuote pakata antistaattisesti vai ei.

c) Tarvittaessa lähetä tuote helposti särkyvänä lähetyksenä.

2.9 Superkuvalla on oikeus olla vastaanottamatta tuotteen palautusta mikäli ostaja on jättänyt täysin noudattamatta näitä pakkausehtoja. Tällainen noudattamatta jättäminen on esimerkiksi kovalevyn lähettäminen pakkaamattomana, tai kameran lähettäminen pelkässä omassa tuotepakkauksessaan ilman erillistä pakettia.

2.10 Superkuvalla on oikeus evätä palautusoikeus asiakkaalta mikäli tuotetta on kustomoitu tai muutoin muuteltu sen alkuperäisistä, ostohetkellä olleista ominaisuuksista.

2.11 Mikäli palautettu tuote on puutteellisesti pakattu tai se ei muuten noudata kyseisiä palautusehtoja, Superkuva lähettää tuotteen takaisin asiakkaan kustannuksella.

2.12 Mikäli asikas palauttaa tuotteen ulkomailta, vastaa hän itse kyseiseen palautukseen liittyvistä lähetys- ja postituskustannuksista.

2.13 Postin aiheuttama särkyminen on aina myyjän eli Superkuvan vastuulla.

3. Tilaaminen

3.1 Asiakas sitoutuu aina tilauksen tehdessään kulloinkin voimassa oleviin sopimus- tilaus- toimitus ja takuuehtoihin. Sopimusehdot tulee aina hyväksyä järjestelmässä ennen tilauksen tekemistä, kyseisiä asiakkaan hyväksymiä ehtoja noudatetaan osapuolten välillä aina kaupan loppuunvientiin saakka eikä Superkuvalla ole oikeutta muuttaa näitä ehtoja kyseisellä ajalla.

3.2 Tehdessään tilauksen, ostaja sitoutuu ehtojen noudattamisen lisäksi ilmoittamaan seuraavat tiedot:

Nimensä
Postiosoitteensa
Sähköpostiosoitteensa
Puhelinnumeronsa tai mahdolliset puhelinnumerot, joista hänet tavoittaa.
Mikäli kuluttaja on alle 18-vuotias tai muutoin vajaavaltainen henkilö, on hänen ilmoitettava holhoojansa myöntyminen kaupantekoon Superkuvassa.
Asiakkaan on annettava myös henkilötunnuksensa käyttäessään Klarna-osamaksu tai Klarna-laskulla palveluita johtuen luottotietojen tarkistamisesta.

3.3 Yrityksen ostaessa tuotteita Superkuvasta, on kyseisen yrityksen ilmoitettava seuraavat tiedot:

Yrityksen nimi
Superkuvan ja yrityksen välisestä kaupanteosta vastaavan yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Yrityksen toimitusosoite.

3.4 Superkuva kerää ostajan ja yrityksen tiedot asiakasrekisteriinsä.

Superkuva sitoutuu olemaan luovuttamatta tietoja eteenpäin ulkopuolisille, poikkeuksena tälle, mikäli:

Asiakas on toiminut lain tai hyvän tavan vastaisesti, tässä tapauksessa Superkuvalla on oikeus luovuttaa asiakkaan tietoja viranomaiskäyttöön. Mikäli viranomaiset velvoittavat Superkuvan luovuttamaan kyseisen henkilön tietoja.

3.5 Myöskin Superkuvan asiakkailla on velvollisuus olemaan paljastamatta muiden asiakkaiden tietoja. Tämä koskee esimerkiksi tilanetta missä asiakas on saanut vahingossa väärän lähetykset joka voi sisältää toisen asiakkaamme tietoja. 

3.6 Superkuvan ja ostajan välinen yhteydenpito tapahtuu sähköpostitse tai puhelimitse.

3.7 Asiakkaan vahvistaman tilauksen jälkeen Superkuva lähettää asiakkaalle automaattisesti sähköpostilla tilausvahvistuksen.

3.8 Kauppasopimus astuu voimaan välittömästi tilauksen vahvistuksen jälkeen. Kuluttajalla on oikeus sähköpostitse tai puhelimitse ennen tilauksen toimitusta peruuttaa koko tilaus tai osia tilauksesta. Toimitus on tapahtunut, kun kuluttajalle on toimitettu osa tilauksesta tai ilmoitus, että tilaus on noudettavissa postista.

3.9 Maahantuontirajoituksista, viranomaisrajoituksista tai huonosta saatavuudesta johtuen Superkuvan vastuu rajoittuu aina vain kaupan purkamiseen ja mahdollisesti etukäteen maksettujen rahojen palauttamiseen. Superkuvalla on myös oikeus purkaa kauppa omasta aloitteestaan, johtuen esimerkiksi yllä olevista seikoista jotka vaikeuttavat kaupan toteutumista.

3.10 Superkuva varaa oikeuden tuotteidemme myynnistä isommissa erissä. Syynä tähän voi olla mm. kyseisen tuotteen huono saatavuus.

3.11 Asiakkaan tulee palauttaa tuote 14 päivän kuluessa tuotteen saapumisesta asiakkaalle mikäli asiakas ei hyväksy tuotteen sisältöä.

3.12 Superkuva myy tuotteensa aina sellaisena kun ne ovat. Tuotteiden tuoteselosteet ovat nähtävissä Superkuvan verkkosivuilla tai valmistajan sivustolla.

3.13 Superkuva varaa oikeuden valikoida asiakkaansa. 

3.14 Superkuva voi selvissä tuote- tai hintavirhetapauksissa vedota erehdykseen. Tällainen voi olla virhe jonka olemassaolon asiakkaan olisi tullut ymmärtää, esimerkiksi jos 500 euron videokameraa myydään erehdyksen vuoksi 50 eurolla.

3.15 Superkuva ei ole vastuussa valmistajien sivuilla olevista tiedoista.

4. Hinnat

4.1 Superkuvan tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät kuljetusta. Tuotteiden sekä toimituskulujen hinnat ilmoitetaan aina euroissa (€).

4.2 Superkuvan sivuston ostoskori kertoo kyseisen, tilatun tuotteen tarkat toimituskulut toimitustavan valinnan jälkeen. Suuntaa antavan taulukon toimituskuluista löydät näiden sopimusehtojen lopusta.

4.3 Toimituskulujen hinnoittelu tapahtuu Postin kulloinkin voimassa olevien toimitustapojen sekä toimituskulujen mukaisesti.

4.4 Tuotteen hinnan noustessa tilauksen jättämisen jälkeen Superkuva myy tuotteensa asiakkaalle tilaushetkellä olleeseen hintaan.

4.5 Tuotetietovirheen takia tehtävä palautus on asiakkaalta maksuton, ehtona tälle on asiakkaan velvollisuus ilmoittaa virheestä kohtuullisessa ajassa virheen havaitsemisesta.

5. Maksaminen

5.1 Maksutapoina Superkuvassa käyvät seuraavat; verkkomaksuissa Nordea, Osuuspankki, Säästöpankki / Aktia / Nooa, Sampo pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, Tapiola ja S-pankki. Luottokortti maksuissa Superkuva käyttää Luottokunnan maksupalvelua jossa käyvät Visa, Visa Electron ja Mastercard. Klarna lasku tai Klarna tili.

6. Toimitusehdot

6.1 Superkuva toimittaa tilatut tuotteet 1-4 arkipäivän toimitusajalla mikäli tuote on suoraan varastossamme eli saatavilla. Mikäli tuote ei kuitenkaan ole varastossa, on toimitusaika yleisesti 3-10 arkipäivää. Kehoitamme kuitenkin tällaisissa tuotteissa olemaan yhteydessä Superkuvan asiakaspalveluun, tarkan toimitusajan varmistamiseksi. Superkuva pyrkii toiminnallaan tekemään kaikkensa, että toimitus tapahtuisi asiakkaalle mahdollisimman nopeasti.

6.2 Superkuvan ajankohtaiset, voimassaolevat toimitustavat löytyvät näiden sopimusehtojen lopusta.

6.3 Mikäli toimituskulujen hinta on muuttunut tilaushetken jälkeen, toimitetaan kyseinen tuote aina tilaushetkellä sovittuun hintaan.

6.4 Mikäli tuote myöhästyy maahantuonti- tai viranomaisrajoitusten toimesta, tai muista Superkuvasta riippumattomista seikoista, Superkuvan vastuu rajoittuu vain kyseisen kaupan purkamiseen tai mahdollisten etukäteen maksettujen rahojen palautukseen. Tämä koskee verkkokauppamme kaikkia tuotteita. Superkuvalla on myös oikeus purkaa kauppa omasta aloitteestaan, johtuen esimerkiksi yllä olevista seikoista jotka vaikeuttavat kaupan toteutumista.

Lähetä kysymykset ja palautteet osoitteeseen: myynti@superkuva.fi


7.Hinnat ja toimitustavat:
 
Posti, Postipaketti 16:
Toimitus lähimpään postitoimipaikkaan
Toimituskulut: 9,40 Eur lähetykseltä

Posti, Ovelle paketti 14:
Toimitus vastaanottajalle lähetystä seuraavana työpäivänä (ma-pe).
Toimituskulut: 10,40 Eur lähetykseltä

 

Puheluiden hinnat:
Kiinteän verkon liittymästä 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min
Matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min

Verkkokauppa
Asiakaspalvelu:
avoinna: Ma-Pe 08.00-16.00 
myynti@superkuva.fi
Puh 020 7530 268